2012/08/14

Ny räknare!

Det börjar närma sig ett år sedan jag beslutade mig för att ta tag i min vikt, samt min rökning. Att det sedan tog mer än halva året att bara hitta en metod som fungerade för mig, att reda ut vart jag hade mitt huvud och lista ut hur jag skulle hålla mig motiverad (fortfarande inte lyckats med att kunna känna mig lugn över vad jag gör, det är en kamp att klara det varje dag) så är det ändå i slutet av Augusti 2011 som jag beslutade mig. Jag hade kunnat skriva massor om vad det här året har betytt och allt, men det har jag ju redan gjort, både här och på gamla Mera Livskraft bloggen. Jag är en annan människa, i alla fall vad det gäller -hur- jag lever. Ingen rökning längre, inget godis, inget onödigt, bra protein, bra fetter och lagom mycket kolhydrater. Och jo, äter jag lchf nån dag så faller vikten ned snabbare, så det kan vara så att det funkar med lchf ändå. MEN felet jag tror jag gjort innan är att jag fortfarande åt enorma mängder, jag hade ju aldrig en aning om vad en normal portion var innan. Och att slänga på extra fett känns kalorimässigt väldigt fel. Jag har en låg ämnesomsättning i grunden, trotts träning, och det är väldigt lätt att det blir för mycket.

Men allt det där kan jag skriva massor om, det var inte det jag hade tänkt nu. Istället vill jag nu lägga upp en ny tanke, en nyårs-plan, för nästa läsår så att säga. Jag vill lära mig spara pengar. Jag har aldrig lyckats spara pengar, och det finns så många saker jag hade behövt, eller bara vill göra som jag hade kunnat spara till. MEN om jag följer den arbetsmetod jag hittat på för mig själv för att gå ned i vikt, så behöver jag en "tydlig målbild". Något speciellt jag sparar till som jag Verkligen vill ha. Och det målet är medeltidsveckan på gotland nästa år. Det är exakt ett år minus en vecka kvar tills det är dags för den, och jag har verkligen lidigt över att jag inte kunnat åka i år. Motivationen är på plats. Och så har jag skapat en räknare här, där jag kan se hur jag klättrar emot mitt mål under det kommande året.

I andra plats på önskelistan så vet jag att jag kommer behöva nya kläder när jag nått min målvikt, och det sparar jag också till. MEN det kommer nog att få bli lite allt eftersom, eftersom jag nog kommer behöva köpa kläder innan jag nått fram också.

Jag ser fram emot att komma ned till sjuttiotalet till jul, det vore grymt om jag fixade det!

Ha en bra dag alla! // Hanna-Mirari

2 kommentarer:

  1. Det låter jättebra tycker jag. Tittade in i din tidigare blogg också och dte var intressant. Tycker du har mycket bra tankar här nu och jag tror nog att du kommer att kunna behålla din vikt den här gången. Ibland måste man misslyckas innan man vinner. Jag tycker du är riktigt sk*tduktig faktiskt!! Och jag tor du når 7:an innan jul .-D Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket Linda! Jag håller tummarna för oss båda. Och du är ju snart nere på sjuan själv så! Inte långt kvar för dig! =)

      Radera