2012/07/20

Jag är en ny människa!

Jag har de senaste dagarna inte hunnit blogga så mycket. Det beror på att även jag fick några dagars semester från stan och spenderade lite tid på västkusten, och jag valde att inte blogga massa. Ibland behöver man samla batterierna och bara njuta av livet. Under den här tiden som jag njutit så har det som det brukar bli även blivit en del reflektion, och lite nya funderingar.

Jag fortsätter att lista ut mer och mer om kost och kalorier, börjar se ett tydligare samband, börjar genom att jag räknar att förstå varför visa saker blir som de blir osv. Jag har till exempel märkt att jag håller mig mer glad och mätt på viss mat medan annan mat inte alls ger mig samma lugn i magen. Och jag har märkt att äter jag för lite vid frukosten (mindre än 250 kcal) så är det grymt svårt att hålla ordning på hungern resten av dagen. Medan om jag äter en större frukost (upp emot 400 - 500 kcal) så klarar jag mig lätt utan lunch till och med utan hungerkänslor, kanske blir det en banan efter träningen då? Men det perfekta läget (för mig då!) är att äta omkring 350 kcal till frukost. Och sedan käkar jag en lätt lunch (200-300 kcal) och en mer stadig middag. (500-700 kcal). Då hamnar jag runt 1200 kcal på en dag. Jag försökte att käka så som min nya app tyckte jag skulle käka dvs 2300 kcal för att gå ned i vikt, men jag står bara stilla. Jag har inte den förbränningen som appen tycker jag skall ha, eller så har jag inte tålamodet att gå ned så långsamt jag skulle göra om jag käkade så mycket. Oavsett, jag går ned i den takt jag vill om jag håller mig under 1300 kcal. Så det är där jag försöker ligga. Dock så tror jag att det inte är dåligt att käka normalt kcal intag någon gång emellanåt (kanske 1 gång varannan vecka) för att låta kroppen få tillbaka lite energireserver. Sedan vet jag inte vad det betyder. Men det känns väldigt bra efter att man fått käka ordentligt dagarna efter det, när man tränar och motionerar.

Reflektionen jag gjort har handlat om hur långt jag kommit sedan för ett år sedan. Då var jag energilös, trött, tråkig och vågade inte göra saker. Kunde inte göra så mycket heller. Jag vägde nästan 30 kg mer, och jag låg mest i soffan eller satt och spelade datorspel. Jag rökte ett paket cigg om dagen dessutom. Jag har levt ohälsosamt sedan jag var ett barn. Jag har promenerat mig ned i vikt en gång innan, men sedan så tappade jag musten efter ett halvår, jag den gången så bröts den goda cirkeln av ett besök på gotland där jag inte åt alls nästan (BAD!) och började röka igen (för jag hade slutat då med). Kanske är det tur att jag inte kan åka dit i år då. XD  Men jag hade nog inte lärt mig så mycket om maten, jag räknade kalorier men inte så noggrant som jag gör nu. Jag har dessutom lärt mig massor om träning nu som jag inte visste då. Och jag har inställningen, The Secret, med mig i ryggen. Det handlar om att skapa positiva cirklar, tänka positivt, inte trycka ned sig själv. Om man tror på sig själv kan man nå hur långt som helst.

Den tjej jag var för ett år sedan hade inte kunnat tro sina öron om någon sagt till henne att om ett år kommer du att vara i full färd med att träna emot att klara att springa 5 kilometer. Det är mitt nya projekt. Jag vill kunna springa Göteborgs Varvet nästa år, så jag har satt upp ett mål att kunna springa 5 kilometer innan det blir för kallt i vinter. Så att jag har något att bygga på till våren när jag tänker börja träna att öka den sträckan ihop med min bror!

Det är var jag har för mig, och jo! Jag njuter av att cykla omkring överallt. Det är frihet att kunna sätta sig på cykeln och trampa sig iväg vart man än vill. Jag avskyr bussar, det kommer bli sorgligt när jag inte kan cykla mer. Jag är i full färd med att planera en liten utflykt med tält och cyklar för mig och sambon.

Bye bye! //H-M

2 kommentarer:

  1. Låter toppen! Jag tror nog du gör rätt nu =) Och med The secret i ryggen kan det ju inte gå fel! Jag håller helt med dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid ett arbete med sig själv. Om man är en överätare av naturen så måste man hålla koll på vad man äter. Jag är inte rädd för att jag skall bli för nitisk, för jag slipper aldrig undan från längtan att äta mer. Det är både bra och dåligt. XD Men det är skönt att det är mer rutin nu än det varit innan.

      Radera