2013/07/29

En ny dag ett.

Jag läste min egen text om min egen resa. Om att man skall tänka positivt och allt det där. Det som står här intill och beskriver vad den här bloggen skall handla om. Jag insåg att jag hamnat lite snett i tanken på något sätt. Det har blivit ett "jag kan inte vad jag än gör"... istället för det mer positiva tänket jag hade innan. Tänket där "jag tänker låtsas att jag kan oavsett vad jag tror att jag kan eller ej." Det vill säga. Jag kan. (skitsamma vad för slags bevis jag tror mig ha om motsatsen. DET STÄMMER INTE!) JAG KAN.

Sådär. Svajande är det dock. Men idag har varit en bra dag. En bra dag. En dag utan socker. Mitt hundrade försök eller mer. Närmaste dagarna kan komma att bli jobbiga om jag känner mig själv.

Men det är inte sluta som är svårast, det svåraste är att stå emot att börja igen när man blir erbjuden, trugad och lockad. Jag misslyckas varje gång ju. Jul och födelsedagar och bortbjudningar. Alltid är det "men en kan du väl ta" osv... Jag trodde inte jag skulle falla för det, men jo, det har jag gjort.

Nu vågar jag inte säga "NEJ NU FÅR DET VARA NOG"... eller "ALDRIG MERA SOCKER NÅGONSIN"... längre. För jag vet hur svårt det är att låta bli eller hålla det. Men idag gick det. Fast jag nyss fick för mig att springa och köpa godis, så lät jag bli. En dag i taget helt enkelt.

Igår sprang jag 2,77 km i sträck. Nytt rekord.
Vikten låg på 89.8 (det går ju nedåt verkar det som- hoppas det fortsätter så)


Jag KAN. Jag har ju redan klarat det typ tusen gånger. Jag skall bara sluta ge upp.

Ha det fint
//Hanna-Mirari

4 kommentarer:

 1. Grattis till rekordet! :D Skitbra gjort! Jag brukar bara springa ca 2 km när jag inte sprungit på ett tag och då går det jättesegt och känns mest jobbigt så det är ju superbra gjort, och det handlar ju mer om att göra NÅGOT än allt annat. :) Eller att tänka positivt!

  SvaraRadera
 2. Man måste inte säga aldrig, att helt sluta med socker. Däremot finns det alternativ som är mycket nyttigare! Du har ju bakat gott förut som är nyttigare, ha det att "synda" med en dag i veckan. Ska du iväg och fika hos någon så ta med ditt eget och bjud den andre personen att smaka. Det finns alternativ som kan underlätta att ta nyttigare beslut och du behöver inte känna att du frestas! Jag ska börja göra mina egna muslibars med choklad utan att tillsätta något socker alls! Testa med något sådant du också?

  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 3. Hej Hanna!
  Jag har precis läst din blogg från början till slut och jag måste säga att jag både är inspirerad och impad av din resa!
  Blir väldigt sugen på att komma igång med mina promenader igen, verkar ha gjort gott för dig!
  Jag känner igen ditt sockersug! jag har själv testat LCHF med skiftande viktresultat men kom fram till att det inte var för mig eftersom jag inte vill ge upp kolhydraterna! Jag VILL kunna äta gott ibland och inte känna dåligt samvete. Det man helst vill är ju att leva ett normalt liv, där maten och godiset inte är prio ett! Jag har äntligen hittat en diet som ger mig just detta och samtidigt inte känns som en diet!
  Metoden är periodisk fasta och kallas 16/8 dieten. Detta betyder att man har har ett 8 timmars ätfönster och ett 16 timmars vilfönster. För mig betyder det att min första måltid varje dag är lunchen kl 12 och att middagen är uppäten innan 8. Det som jag älskar med en här metoden är att jag får äta vad jag vill under dessa 8 timmar. Självklart betyder inte detta att jag slukar pizzor och glass, utan bara att jag äter det jag är sugen på. En vanlig dag kan det vara: pastasallad till lunch, en chokladbit eller en banan till eftermiddagen och kött och potatis till middag. Alltså, jag äter som en normal person som inte har viktproblem. MEN eftersom jag skippar frukost på morgonen så äter jag ca 500 kalorier mindre varje dag! Detta gör att jag går ner i vikt!! Så för mig som i över 10 år har kämpat med maten och alla negativa tankar runt den kan helt plötsligt leva som en normal människa!
  Du kanske är en sådan person som absolut måste ha frukost, men om du inte är det rekommenderar jag dig att testa denna diet! :)

  Massa pepp från Johanna (Linköping)

  SvaraRadera
 4. Ta en dag i taget. Det gör jag.
  Och börja alltid om efter en dålig dag.
  Du är lika bra för det!

  KRAM!

  SvaraRadera