2013/05/10

Våren är här

Våren är här, och jag har inte skrivit på länge här på bloggen. Det har varit allt möjligt som kommit i vägen. Och kanske har det behövts en paus från bloggen också. Jag håller ut, promenerar och försöker motionera, lchf verkar inte hjälpa mig något vidare. Inte för att det inte fungerar, utan för att jag inte klarar att hålla mig ifrån kolhydraterna. Det är dumt att det skall behöva bli en strid jämt. Kanske kan jag hitta en balans i framtiden, kanske inte. Men jag har de där sista kilona kvar. Och jag börjar om och börjar om i huvudet just nu. Fast jag kommer ingenstans. Det är så tror jag, när huvudet inte orkar med att vara under pressen att försöka hålla kontroll och banta längre. När man trillar av vagnen gång på gång. Men jag håller hårt i att jag fortfarande rör på mig, älskar att cyklar och röra mig. Just nu fokuserar jag på det och inte på kosten. Måste slappna av och sluta hetsa. För hetsen slår tillbaka i hetsätande ju när man hetsar åt andra hållet. Kroppen vill ju äta lagom mycket mat. Men äter man för lite så vill kroppen kompensera.

Så, för hundrade gången, så plockar jag upp mig själv när jag fallit. Det lär inte bli den sista gången heller. Men framåt skall jag. Om jag så måste sparka och slåss hela vägen. Jag ger inte upp, jag visste att det skulle vara jobbigt. Men egentligen, det jobbigaste är den mentala påfrestningen av att ständigt behöva börja om. Att inte klara eller hålla ut det man hade tänkt sig. Att man efter en vinter av mindre rörelse måste bygga upp konditionen igen. Det är segt och hjärnan gillar inte känslan av att behöva börja om från början när man kommit så långt redan. Men det är nog en läxa man måste lära sig. Att livet är så. Man bygger upp och river ner igen, bygger upp och river ner. Poängen är att se att man ändå klättrar uppåt för varje gång man gör det det.

Idag har jag varit ute och gått 8:an - det blev 10 km, och igår gick jag 7,8 km när jag gick från stan och hem. Så jag rör ju på mig! Det rör sig, och våren är underbar just nu. Så vackert och härligt att kunna gå ut och njuta av allt det som gror nu. Längtar till i sommar med långpromenader/ cykelturer och badturer!
//Kramar H-M

1 kommentar:

  1. Peppa peppa med våren blir det lite lättare tycker jag och med roliga saker att se fram emot som simturer i sjön och härliga ensamma filosofiska skogspromenader på landet!

    SvaraRadera