2012/07/14

Längtan efter Gotland

Idag slog det mig att jag för tredje eller är det fjärde året i rad inte kommer ha råd att åka till medeltidsveckan. Jag har inte kunnat åka för att vår ekonomi inte tillåtit oss att spara pengar, och de pengar vi kunnat spara trotts det, har vi varit tvungna att använda till sånt som varit mer livsviktigt än en nöjes-resa. Men fy fan, jag började grina nyss för att jag saknar Visby så mycket. Jag Älskar verkligen visby, och medeltidsveckan. Jag vill bara ligga på den där gröna gräsmattan under träden framför ringmuren och titta ut över solnedgången, titta på alla vackra människor i vackra dräkter. Det är inte som att det är ett riktigt problem längre att den billigaste campingplatsen ligger 4 km bort. Det är INGA problem för mig att gå ju! Jag hade kunnat leva på knäckebröd och morötter hela veckan. Jag vill visa Visby för min sambo också. Jag vill få gå med honom där, jag vill fika på S:t Hans i ruinen och köpa mig lite nytt kränku thé. Jag vill gå på marknaden och ligga på en mantel i Nordergravar. Fy fan vad orättvist livet är ibland!


Om jag hade trott att det hade varit möjligt att göra hade jag satt mig på cykeln och cyklat till Oskarshamn bara för att ta mig dit. (Det är lockande i sig - MEN jag misstänker att det skulle ta mig typ 2 veckor att cykla hela vägen.)

Uppdatering: Det skulle ta 23 timmar och 30 minuter (ca) att cykla hela vägen mellan Göteborg och Oskarshamn.

2 kommentarer:

  1. Åh jag är ledsen att det blev så.. Jag vet hur det är när ekonomin inte tillåter saker. Jag har själv haftd et så Allting ljusnar säkert upp till kommande år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gör vårt bästa för att ordna upp vår ekonomi så att vi har råd att göra några få saker som känns viktiga i alla fall i framtiden. MEN... det gör inte det mindre tråkigt eller sorgligt att jag är tvungen att missa något jag älskar för ännu en år frammåt. =/

      Radera